Nu är det dags att plantera lökar för vårens trädgård

En blomstrande trädgård är inte bara vacker utan också ett riktigt paradis för bin, fjärilar och andra pollinatörer som ser till att växterna gror och blommar. Vill du njuta av en blomstrande trädgård till våren, är det redan under hösten dags att plantera vårens lökar.

När sommaren börjar lida mot sitt slut, och det fortfarande är varmt och ljust ute, är det dags att göra trädgården redo för vintern och börja planera vårens trädgård. Att sätta vårens blomsterlökar, följa utvecklingen och se dem växa sig frodiga är mångas favoritaktivitet i trädgården.

Tulpaner, påskliljor, krokusar, snödroppar, fjärilsbuskar, pärlhyacinter, vallmo och iris är några blommor som med fördel planteras under hösten, och vars lökar innehåller frön som övervintrar. Det enda som krävs för att möta en blommande vår är att hitta den rätta platsen för dessa i trädgården.

Det som kan stå i vägen för planteringsglädjen är om jorden är hård och kroppen värker, men det har Fiskars lösningen på. Med de rätta redskapen i handen blir planteringen ett skonsamt nöje. Det är lätt att plantera med hjälp av Fiskars innovativa planteringsredskap som är enkla och ergonomiskt utformande för att skona både rygg och knä.

källa/ foto: Fiskars