Mönstret Mirakel årets julklapp från Svenskt Tenn

Det lackar mot jul och i sedvanlig ordning står Svenskt Tenn redo för att inviga årets prunkande julutställning som är fylld av nyheter och klassiker som samsas i en magisk mix. För första gången i Svenskt Tenns snart 100-åriga historia ersätts dock den klassiska invigningen med en digital rundtur i butiken som står i full julskrud – ledd av företagets kreativa chef Thommy Bindefeld.

– Vi vill på ett generöst sätt bjuda in så att så många som möjligt får möjlighet att uppleva magin i butiken på Strandvägen 5, trots den tid vi lever i just nu. Genom en livesänd guidad tur kommer de som vill kunna följa med mig på en rundvandring i butiken. Tittarna kommer även att få möta några av mina kolleger och bland annat få inspiration och handfasta tips kring juldukningar, blomsteruppsättningar, julgåvor och hur granen kan kläs. Det kommer vara en inspirationsstund där du som tittare kan chatta och ställa frågor under turens gång, säger Thommy Bindefeld, marknadschef och kreativt ansvarig på Svenskt Tenn.

Mirakel i ny färgställning– en av flera lanseringar denna jul

En av de stora nyheterna i år är en återlansering av det klassiska mönstret Mirakel med korallfärgad botten, formgivet av Josef Frank under 1920-talets senare hälft. Det smyckas av storskaliga fantasiblommor, slingrande lianer och ett hav av prickar. Josef Frank själv ska ha uttryckt att det känns som ett ”mirakel” att en så liten rapport kan ge upphov till något så grandiost.

– Hela årets jul, både i butiken och på webben, är inspirerad av Mirakelmönstrets färger och blommor. Även årets juldekorationer, som tre olika formgivare har arbetat fram unikt för Svenskt Tenn bygger vidare på blommor och exotism. I en varm och härlig atmosfär blandas Sam Wildes magiska glaskulor, Sofia Vusir Jansson´s handgjorda crepepappersblommor med Maja Steens pappershängen i form av fåglar i olika former, säger Thommy Bindefeld.

källa/ foto: Svenskt Tenn