Marbodal: Grå köket här för att stanna

Genom att ta in jordnära toner och träslag i köket skapas en känsla av harmoni med naturen. Under våren 2019 visar Marbodal upp kök med fokus på hållbarhet, det Svanenmärkta köket Arkitekt Plus Ek samt kulören Mellangrå på luckan Form, som visar att det gråa köket har kommit för att stanna.

”Det tidlösa grå köket har tagit köksvärlden med storm och under våren 2019 lanserar Marbodal kulören Mellangrå på luckan Form. Kulören kombinerat med en spegellucka ger köket en ombonad och familjär känsla och den öppna köksön skapar större möjlighet för matlagning och kreativitet. Att ha öppen förvaring gör det möjligt att skapa ett personligt kök. Välj med omsorg ut det som ska stå på hyllorna och låt mat, oljor och kryddor få ta plats”.

– Att det grå köket fått en naturlig plats i våra hem har blivit tydligt och vi kan se en förflyttning från de klassiska vita köken mot mer jordnära kulörer. Köket som rum fyller också allt fler syften och nya köksö-lösningar bidrar till både mer kreativitet och en hållbar livsstil i köket, säger Cecilia Ahlin, produktchef på Marbodal.