Många vill köpa fritidshus – priserna stiger på villor och bostadsrätter

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Örebro län stigit med 1,1 procent medan villapriserna stigit med 2,7 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Vi bedömer att sommarens bostadsmarknad blir mer aktiv än vanligt. Många stannar i Sverige under semestern och får tid att både planera för sin egen bostadsförsäljning och gå på visningar. Att rörligheten på bostadsmarknaden nu ökar gör att fler får möjlighet att byta bostad efter behov, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

I Örebro län har bostadsrättspriserna stigit med 1,1 procent de senaste tre månaderna medan villapriserna visat på en uppgång med 2,7 procent. Det senaste året har priserna på bostadsrätter stigit med 5,2 procent medan villapriserna stigit med 0,9 procent. Priset på fritidshus i Örebro län har stigit med 3,6 procent det senaste året, i riket är motsvarande siffra 8,7 procent.

– För fritidshus är det verkligen säljarens marknad i sommar. Coronapandemin har gjort att många som tidigare planerat en försäljning har ändrat sina planer, vilket ger ett lågt utbud och ökad aktivitet i budgivningarna, säger Marcus Svanberg.

källa/ foto:Länsförsäkringar Fastighetsförmedling