Många vill köpa fritidshus – priserna stiger i länet

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Örebro län stigit med 0,5 procent medan villapriserna stigit med 4,6 procent. Dessutom har priset på fritidshus gått upp 1,4 procent senaste året. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Utbudet av bostadsrätter ökar nu som resultat av framskjutna försäljningar under den osäkra våren till följd av coronapandemin. Vi förväntar oss hög aktivitet på bostadsmarknaden i sommar, när fler semestrar hemma och har tid att planera en eventuell flytt, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

I Örebro län har bostadsrättspriserna stigit med 0,5 procent de senaste tre månaderna medan villapriserna visat på en uppgång med 4,6 procent. Det senaste året har priserna på bostadsrätter stigit med 5,0 procent medan villapriserna stigit med 1,9 procent. Priset på fritidshus i Örebro län har stigit med 1,4 procent, i riket är motsvarande siffra 8 procent.

– På fritidshusmarknaden är det tydlig fördel för säljarna. Coronapandemin har gjort att många som tidigare planerat en försäljning har ändrat sina planer, vilket ger ett lågt utbud och ökad aktivitet i budgivningarna. Vi ser också att antalet yngre spekulanter ökar, säger Marcus Svanberg.

källa/ foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling