Många nya krukor hos Plantagen – ”ett perfekt sätt att få in grönska i våra hem”

I väntan på att våren ska omfamna terasser och trädgårdar är plantering i kruka ett perfekt sätt att få in grönska i våra hem. Plantagen har i år utökat sitt sortiment av krukor med över 100 stilfulla nyheter för både inomhus- och utomhusplantering.

Snygga planteringar i kruka skapar en trivsam och ombonad känsla både inne och ute. Man kan plantera många olika sorters blommor och ätbara växter i kruka så länge kärlet är väl tilltaget i storlek. För att kunna reglera fukten i krukan bör det vara fritt dränage i botten på krukan så att överskottsvattnet kan rinna ut och även göra krukan frosttålig.

Att tänka på vid plantering i kruka:

1. Tänk dig gärna ett tema att utgå ifrån när du väljer växter. Många plantor eller blommor av samma färg ger fyllighet medan kontrasterande färger lyfter fram varandra.

2. Välj en rymlig kruka som växterna får utrymme att växa.

3. Stenar och bark kan läggas på jorden i krukan för att fylla ut mellan växter.

4. Ställ gärna krukorna på en krukvagn eller krukfötter för att skydda underlaget samt förhindra frostskador på krukan.

Gör såhär när du planterar din kruka: 1. Fyll kärlet till 1/3 med lecakulor, detta hjälper till att göra krukan frosttålig. 2. Häll på premiumjord upp till kanten på krukan. 3. Plantera din blomma. 4. Vattna rejält och ställ gärna i soligt till halvskuggigt läge. 5. Vattna vid behov. Behovet av vatten varierar beroende på planta och solläge.

källa/ foto: Plantagen