Måla om huset? – färgkarta gör det lättare att hitta rätt kulör

Att välja rätt färg till huset är viktigt för trivseln i ett hem. För att göra det enklare att lyckas med husets färgsättning har Jotun samlat 72 av sina mest populära och tidlösa färger i en helt ny färgkarta: ”DEMIDEKK – Vackra och Hållbara Utomhuskulörer”.

– När vi ska måla utomhus vill vi skapa en harmonisk helhet där fasadfärgen passar väl tillsammans med kulörerna på husets olika detaljer som fönster och dörrar, samt grundmur och terrass. Att välja färg till ett helt hus är därför ett stort beslut för de flesta, berättar Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk kulörchef på Jotun.

Skandinaver är traditionella i sina färgval utomhus, utomhuskulörer handlar mindre om trender mer om estetik och hållbarhet. Jotuns utomhusfärger är speciellt utvecklade och noga utvalda av Jotuns kulörexperter för att passa väl med skandinavisk arkitektur, natur och kulturlandskap.

– Vi vet att de flesta har en känsla av vilken huvudfärg de vill ha på sitt hus. Låt oss säga att du tänker måla ditt hus grått. I Jotuns nya färgkarta kan du titta på flera olika nyanser av grått, från de kalla och neutrala till de varma tonerna, där varje huvudfärg har sina tillhörande färgförslag för detaljer, grundmur och terrass.

källa/ foto: Jotun/ Demidekk