Magisk ”färgbomb” ger liv åt hemmet

Magical hortensia är en magisk färgbomb som ger liv åt hemmet oavsett om det är inomhus, på balkongen eller i trädgården. En växt med vackra och stora blombollar som gradvist växlar färg anpassade efter årstidernas färgtoner. Under våren blommar Magical hortensia i ljusa vårtoner för att sedan övergå till glada sommarfärger. Framåt hösten ändrar blommorna ännu en gång uttryck och avslutar säsongen med intensivt varma höstnyanser. Ett färgspel som består över tid och återkommer år efter år. 

Blomklasarnas uttrycksfulla färgförvandling varar i cirka 150 dagar om året. En blomningstid som är avsevärt längre än vanliga hortensior. Magical hortensias långa blomningstid är möjlig tack vare dess starka grenar och kraftiga blomställningarna som övergår till läderartade blad mot hösten. Egenskaper som även gör det möjligt att skapa prunkande oaser i skuggiga lägen där många andra blommande växter inte skulle trivas. Plantera Magical hortensia i porös och näringsrik jord som behåller fuktigheten men undvik att beskära busken. Däremot går det utmärkt att klippa av några av de många blomsterklasarna för att skapa en vacker blombukett eller dekorera med.

foto/ källa: Plantagen

Magical hortensia går även utmärkt att plantera på balkongen eller inomhus. Så här lyckas du med din krukhortensia på bästa sätt:

  • Plantera hortensian i porös och näringsrik krukjord med lågt pH som behåller fuktigheten. Ett tips är att plantera med Plantagens hortensiajord som passar extra bra för blåa hortensior då den bidrar till att behålla den blåa färgen som annars övergår till rosa eller vita färgställningar i vanlig blomjord. 
  • Hortensian är en törstig växt och välj därför stora krukor så att fuktigheten hålls kvar i jorden längre. Det bästa och enklaste sättet att vattna hortensian är att placera den i en kruka på ett fat. På så sätt kan den själv bestämma hur mycket vatten den ska ta in och du slipper oroa dig för att förstöra blommornas färg som lätt kan bli missfärgade om de får vatten på sig.
  • För att hortensian ska blomma ännu rikare under sommarhalvåret är det viktigt att ge den växtnäring varannan vecka. Under växtperioden är det även viktigt att tillföra tillskott av surjordsgödsel då hortensian är en växt som ogillar kalk. 
  • För att blommorna ska hålla ännu längre bör du inte placera hortensian i direkt solljus. Växten trivs i halvskuggiga lägen och kan placeras svalt, gärna i rumstemperatur och ner till 15 grader.