Link loungefåtölj – en framtida klassiker

Link loungefåtölj i massiv ek och med ett utsökt detaljarbete känns redan som en framtida klassiker och given favorit både för öga och ett avslappnat sittande, oavsett om det sker med en bok, i samspråk med vänner eller kanske i ett mötesrum medkollegor.

”Formgivaren till Link är Dan Ihreborn, väletablerad designer inom möbler och belysning. I Link kommer Dans känsla för hantverk och träbearbetning till sin fulla rätt. Loungefåtöljen är också en hyllning till och god representant för den kunskap, innovationsbenägenhet och det hållbarhetstänk som finns inom svensk möbelindustri där vi på Stolab är en stolt företrädare. På Stolab hittade Dan rätt kunskap och förmåga att överföra Links komplicerade former och detaljarbete från ritning till modern produktion.
I skapandeprocessen av Link utgick Dan från ett skandinaviskt 50-tal inom möbelformgivning, där bland annat armstödsvingar var en vanligt förekommande detalj. I Link finns dock en stark förnyelse genom den stringenta formen och den maximala reduktionen av detaljernas dimensionering. Konstruktions- och produktionslösningarna bygger också på ett innovativt tänk. Link är därmed en länk mellan dåtid, nutid och framtid”.