Linjer och rutor i Line från Ogeborg

Nu presenterar Ogeborg den handtuftade mattan Line, en exklusiv matta med linjer i ett regelbundet rutmönster, som är fortsättningen på designstudion Notes matta Dot. Mattorna är expressiva i sitt uttryck, men fungerar samtidigt som en jämn bas för den möblering de ska inrama. Tack vare handtuft i 100 procent ull med en blandning av olika garnlängder i olika färger och tjocklek, ger Dot och Line ett djärvt och enkelt uttryck på samma gång. 

”Eftersom mattan på håll ger ett intryck av att ha en jämn struktur ville vi addera ett mer uttrycksfullt lager. Vi skissade därför på olika grundläggande grafiska mönster, som prickar, linjer och rutor, vilket resulterade i att vi till slut valde ett oregelbundet mönster av ganska stora och färgstarka prickar till Dot och linjer i ett regelbundet rutmönster till Line. Mönstren upplevs flyta ojämnt på ytan beroende på hur garnet faller. Mattorna har ett starkt uttryck, men fungerar samtidigt som en jämn bas för den inredning som sedan placeras på den”, förklarar Sanna Wåhlin, formgivare på Note Design Studio.
 
”Vi är jätteglada över att Note ville utveckla handtuftningstekniken. Tack vare blandningen av olika garnlängder, garntjocklek och garnfärg är mattorna otroligt tjocka och fylliga med en härlig kvalitet i naturlig ull. Note har lyckats få fram en ostyrig och levande struktur, som känns taktil och generös. Djärvt och enkelt, på samma gång!” säger Ogeborgs ägare, Helene Ogeborg.

källa/ foto: Ogeborg