Linda har valt ut sommarblommor

Med stor omsorg har trädgårdsmästaren Linda Schilén valt ut 40 olika sorters blomsterfröer för att du ska få uppleva glädjen av att odla sommarblommor.

– Det är en fröjd att kunna njuta av rabatter i färgprakt men också en stor lycka när din kreativa sida kan få blomstra genom att du skapar buketter direkt från din trädgård, berättar Linda Schilén.

Sorterna är utvalda för att vara lättodlade och passa hobbyodlare i det nordiska klimatet. Här hittar vi vackra namnsorter av folkkära favoriter som blomsterkrasse och rosenskära, men också lite mer ovanliga blommor som färgsporre och harört – två favoriter hos många florister och snittblomsodlare.

Att sorterna är uppskattade pollinatörsväxter är en nog så viktig vinning och de utvalda sommarblommorna gör din odling till en oas för bland annat bin och fjärilar. Följer du såanvisningarna kommer sommarblommorna att skänka färg och livfullhet till både dig, din trädgård och ditt hem.

Tips från Linda

Linda tipsar om att välja blomsorter som går ton i ton och att bryta av med någon färgstark blomma som kontrasterar för att skapa spänning. Vill man gå steget längre med skapandet tipsar hon om att även blanda blommor med olika formspråk.

– Blanda knappformade och spiralformade blommor med prydnadsgräs och vackra bladverk. Då händer det verkligen något!

Om kollektionen

Sommarblomskollektionen består av 40 sorter, varav 15 är unika för kollektionen, och resterande är hämtade ur Nelson Gardens ordinarie sortiment. Kollektionen med fröer utvalda av Linda Schilén kommer under 2020 att finnas tillgängliga hos Blomsterlandet i Sverige samt hos Hageland i Norge.

källa/ foto: Nelson Garden/ Markus Danielsson/ Anna Lindeqvist