Läs Elins tips om biodling – ”vilket otroligt spännande äventyr det är att bli biodlare”

Men stor entusiasm och kunskapstörst blev Elin biodlare och fick ett lyckligare och mer levande liv på kuppen. Ta hennes hand och följ med på resan som resulterade i boken Elins bin; om biodling, honung, bivax och business.

— Det här är min högst egna och personliga berättelse om hur det är att bli biodlare. En subjektiv och personlig introduktion till biodling för den som är nyfiken. Därför är det inte min avsikt att skriva den kompletta boken om biodling. Jag kommer istället att ta upp de där nybörjarfrågorna som är så självklara att de kanske inte nämns i andra böcker, och jag ska försöka svara på sådant som jag själv googlade som en galning efter i början. Jag vill vara den vännen du kan hålla i handen och bolla alla frågor med. Men framför allt vill jag berätta om vilket otroligt spännande äventyr det är att bli biodlare, säger Elin Iderström.

Boken är späckad med fakta, tips, foton, råd och instruktioner för den som också vill följa med på det stora äventyr som bina bjuder på, dvs det meningsfulla i att vårda en liten, liten varelse, så viktig för oss och hela vår omvärld.

”Och jag aldrig ångrat mitt beslut en sekund! Hur spontant det än var i stunden så känner jag mig sedan dess snäppet mer levande. Varje gång jag närmar mig en av mina bigårdar pirrar det i magen av spänning och det värker i bröstet av lycka över att det här faktiskt är mitt jobb nu. Det är utmanande att lära sig något helt nytt från grunden, men banne mig om det inte är precis det som gör att vi känner att vi lever! De här åren har jag känt mig som en sexåring som just börjat skolan. Allt är nytt, jag utvecklas varje dag och lär mig inte bara teori och praktik, utan också mer om mig själv och hur jag är som människa.”
— ur boken.

källa/ foto: Roos&Tegnér