Kvänums walk in closet inspirerad av italienska renässanspalats

Nu återkommer den prisade formgivaren Louise Liljencrantz i ännu ett kreativt samarbete med Kvänum. Denna gång har hon skapat ett luxuöst koncept för rekreation och flärd, en walk in closet inspirerad av italienska renässanspalats och en kultur sprungen ur de romerska termernas varma källor för mer än tvåtusen år sedan. 

Louise Liljencrantz fann inspiration på La Posta Vecchia, ett klassiskt italienskt palazzo, numera hotell, som ligger vid Tyrrenska havets stränder i regionen Latium. Med Palazzo har formgivaren skapat ett dressing room-koncept med en lyxig och elegant karaktär, som finns i olika utföranden i betsad ek av yppersta kvalité. Konceptet innehåller två olika skåpluckor; Palazzos dubbla ram med pärla där inspirationen från den italienska renässansen blir tydlig, samt Brahe, en slät lucka, som skapar en känsla av elegans och enkelhet i kombination med Palazzos mer högljudda design. Beslagen i gjutjärn bidrar till den exklusiva känslan som Palazzo utstrålar.

Det nya konceptet kan kombineras på oändligt många sätt i allt från dressing room och walk in closets till en elegant platsbyggd garderob. Oavsett hur man väljer att ta in Palazzo i sitt hem så är konceptet med sina generösa mått och grandiosa valv och nischer en inredningsdetalj, som markant höjer känslan av kvalité och sofistikerad, tidlös design.

Palazzo finns i ek, vitbonad ek och betsad ek i nya kulören Fudge samt i Chocolate och Amber.

Louise Liljencrantz, som ursprungligen kommer från modebranschen, har på senare år etablerat sig som inredningsdesigner. 2017 släppte hon sin första möbelkollektion och slog i samband med det även igenom som designer. Exalterade kritiker hyllade hennes design som skulptural, elegant och lekfull. Louise har alltid varit fascinerad av det stora, varför göra en dörr 90 cm om man kan göra den dubbelt så bred? Och hur påverkar det i sin tur upplevelsen av rummet? Det är sådant hon som formgivare och artist vill undersöka och utforska.

källa/ foto: Kvänum