Krukor inspirerade av Ermitaget i S:t Petersburg

Det svenska designvarumärket Isadeco lanserar ny linje inspirerad av det ikoniska museet i St Petersburg med samma namn – Ermitage.  Det är arkitekten Bartolomeo Francesco Rastrellis detaljrikedom och lekfullhet i utsmyckningen av byggnaden, de klassiska rokokoinslagen i kombination med de mer traditionella ryska elementen, som har inspirerat. Krukan finns i tre färger som även dem inspirerats av husets fasad, Cool White, Emerald Green samt Midnight Blue. 

Med ambitionen att förena modebranschens kollektionstänk med inredning lanserade Isadeco 2017 krukor som en självklar accessoar i ditt hem. Genom att utforska storleksskalor, färg och materialval vill de vara svaret på den nutida krukan som efterfrågas av många men som tidigare varit svår att hitta. 

”Det har från start varit viktigt för oss att tillgängliggöra en kvalitativ och väldesignad produkt som samtidigt är hållbar när det kommer till produktionen” säger Vivianne Issa, grundare och Creative Director.

Samtliga av Isadecos produkter är producerade i Portugal av leverantörer som endast använder naturligt nedbrytbara ämnen, både vad gäller valet av lera och glasyr. Leran är 100% återanvändbar och har nästan obefintligt spill i tillverkningen. Förutom den nya linjen Ermitage har Isadeco ytterligare tre linjer; Base, Fashion och Iconic.   

”Vår ambition är att jobba med våra linjer löpande men att för varje säsong uppdatera vårt sortiment med nya färgställningar och utföranden. Det ska alltid finnas en nyhet att ta del av samtidigt som bassortimentet är permanent. Vi vill erbjuda tydliga produktlinjer men även möta behovet av ombyte i färg och form” säger Lovisa Friman Bendz, grundare och VD. 

källa/ foto: Isadeco