Kasthalls nya kollektion: ”nytolkningar av designers som gjort avtryck genom tiderna”

Kasthall visar årets nya kollektion samt nytolkningar av designers som gjort avtryck genom tiderna genom sitt gedigna arkiv med originalskisser från 50-talet och framåt. Utställningen Collective Impressions har kurerats av den kreativa designstudion Kråkvik & D’Orazio med premiär under Stockholm Design Week på Kasthall Flagship Store & Showroom i Stockholm.

Kasthall har med sina mattor definierat rum och miljöer i över 130 år. De har utvecklats längs vägen och skapat ikoniska mattor som gått i arv till nästa generation. Men också skapat miljöer med mening. Inför kollektionen Collective Impressions har Kasthall Design Studio djupdykt i sitt arkiv och tagit fram mattor med design som känns lika aktuell och stark idag samtidigt som ett antal nyheter och färgställningar tagits fram som binder ihop kollektionen i sin helhet.

– Vi slutar aldrig att blicka framåt, men för att veta vart man ska måste man också förstå vårt ursprung. Därför gör vi ett nedslag i historien och reflekterar över framtiden i år. Vi har inspirerats till att söka och utforska vilka vi är och har varit genom tiderna. Vi har ett ansvar för framtiden och ska på ett hållbart och balanserat sätt utveckla nya produkter samt skapa morgondagens klassiker, säger Lena Jiseborn, Design Director.

källa/ foto: Kasthall