Kasthall lanserar matta med fransig ram

Under Stockholm Furniture Fair lanserade Kasthall den första nyheten ur 2019 års kollektion med temat Soul of Nature. Årets tema är inspirerat av den föränderliga naturen och de levande färger som tar sig uttryck där. Den tuftade mattan Feather är med sin utmärkande ram av långa linfransar en av årets stora nyheter i Kasthalls kollektion Soul of Nature.

Då Kasthall Design Studio arbetade fram 2019 års kollektion Soul of Nature lät de sig inspireras av föränderlig natur. Fokus har legat på de naturmaterial som används på Kasthalls fabrik i Kinna. I kollektionen ser vi mattor där ullets naturliga meleringar lyser igenom och ger unika uttryck samt en harmonisk kombination av accentfärger som kan återfinns i naturen under årets olika årstider. En nyfikenhet i tekniker och hantverket har utmanat studion och produktionen att i kollektionen skapa nya original. Den tuftade nyheten Feather är med sin ram av långa linsfransar ett utmärkt exempel.

Den eleganta men lekfulla mattan Feather är inspirerad av 70-talets boor och fransar, men även hur fjädrar och fåglars fjäderskrudar reflekterar ljus och skiftar i färg. Den excentriska tuftade mattan Feather har en kropp av ull och linbouclé som tuftats i två höjder. Genom att studera fotografier på påfåglar i inzoomning utvecklade Ellinor bottenmönstret av bouclé i två höjder. Den matta ullen och det skinande linet återspeglar tillsammans fågelfjäderns förmåga att ge liv till oväntade färgaccenter. En karaktäristisk lekfull linfrans med framträdande färgskifte ramar in mattan.