Kasthall Design Studio har skapat ikoniska mattor – lanserar Feather med flera

I över 130 år har Kasthalls mattor gett karaktär till rum och miljöer. De har utvecklats längs vägen av Kasthall Design Studio som skapat ikoniska mattor som gått i arv till nästa generation. Först ut var mattorna Påfågel, Kate och Naomi. Nu lanseras kollektionens andra del – Feather, Doris och String i nya utföranden med kollektionen Collective Impressions. Kollektionen finns att köpa nu på Kasthall Flagship Store & Showroom.

– Vi slutar aldrig att blicka framåt, men för att veta vart man ska måste man också förstå vårt ursprung. Därför gör vi ett nedslag i historien och reflekterar över framtiden i år. Vi har inspirerats till att söka och utforska vilka vi är och har varit genom tiderna. Vi har ett ansvar för framtiden och ska på ett hållbart och balanserat sätt utveckla nya produkter samt skapa morgondagens klassiker, säger Lena Jiseborn, Design Director.

FEATHER Feather är en tuftad matta i ull och lin designad av Kasthall Design Studio och Ellinor Eliasson. Mattan är producerad i ull och linbouclé i två höjder med hög lekfull linfrans runt om mattan som skiftar i en toning. Feather tilldelades pris under Wallpaper Design Award 2020. Likt 70-talets boor och fransar är designen ett lekfullt grepp där den rufsiga linfransen ger mattan en vågad lekfullhet utan att äventyra elegansen. Idén till bottenmönstret och designen kom ursprungligen från en iakttagelse av fjädrarna på pingvinens mage där lager-på-lager går ton-i-ton för att skapa en levande känsla i olika färgställningar för exklusiva miljöer, medvetna inredningar och individuella hem med attityd. Collective Impressions introducerar Feather i två nya färger utöver de befintliga fyra.

källa/ foto: Kasthall