Karl Fredrik och Petter är ambassadörer för planteringsvecka

I Karl Fredriks och Petters privata trädgård på Eklaholm i Skåne har de planterat de allra flesta växterna på hösten. De tipsar också gärna andra om höstplanteringens fördelar och i år är de stolta ambassadörer för Stora Planteringsveckan.

Ambassadörskapet innebär att paret kommer att synas i olika sammanhang och kanaler där de delar med sig av tips för att få en vacker trädgård. Att plantera på hösten är så klart ett av dem. Det är enklare, bättre för växterna och dessutom har Karl Fredrik och Petter, liksom kanske de flesta andra, mer tid att förverkliga sina trädgårdsdrömmar på hösten än under vår och sommar.

Att växterna under hösten kommer direkt från odlingar där de vuxit till sig en hel säsong är en annan fördel.

– Jag älskar att gå runt i odlingsplantskolor under sensommar och höst. Då är växterna otroligt frodiga och av fantastisk kvalitet. Det inspirerar mig. Stora Planteringsveckan ligger verkligen helt perfekt i tid. Du ser hur de olika sorterna ser ut när de vuxit till sig och växterna är välmatade och vackra, säger Karl Fredrik.

Stora Planteringsveckan är ett årligt höstevent i trädgårdsbutiker över hela landet, ett startskott för höstens långa planteringssäsong.

Arrangemanget startar alltid första lördagen i september och sträcker sig över två helger, i år den 4-12 september. Syftet är att få fler att upptäcka fördelarna med att plantera sina trädgårdsväxter på hösten.

– Trädgårdsinspiration, kunskap och odlarglädje är ledord för Stora Planteringsveckan. Vilka kan förmedla det bättre än Karl Fredrik och Petter? Vi är väldigt glada över samarbetet med dem, säger Berit Haggren, projektledare för Stora Planteringsveckan.

Här hittar du evenemang i Örebro län under planteringsveckan:

källa/ foto: Planteringsveckan