Ikonen Tundra från Iittala släpps på nytt

Den nostalgiska glasserien Tundra av designern Oiva Toikka återlanseras till Iittalas sortiment. Tundra designades 1970 och har sedan dess efterfrågats av många. Nu är glasserien åter i produktion vid Iittala glasbruk i Finland med fyra nya föremål; två glas, en tallrik och en skål. Glasseriens delikata mönster är inspirerat av det norra halvklotets arktiska natur.

Glasseriens delikata mönster bildar upp till tolv mindre detaljerade mönster, inspirerade av Lapplands mossa, buskar, och lavar som täcker det karga landskapet.
Tundra är baserad på Toikkas originaldesign men har uppdateras för att passa dagens behov. Nu lanseras serien i två glas, en tallrik och en skål.

Tundra kommer i två storlekar; 16cl och 29cl. Den större storleken passar för juice, vatten eller drinkar. Den mindre storleken passar bäst för pressad juice, vatten eller för en dukning i flera lager.

Tallriken 154mm är idealisk för såväl frukost som till förrätten eller fikat. Skålen 25cl är perfekt för frukost, en förrättssallad, desserten eller tilltuggen. 

Samtliga produkter i serien kan enkelt kombineras med Iittalas glas- och porslinsserier.

källa/ foto: Iittala