IKEA och Sonos i samarbete – en högljudd bordslampa

Ljud påverkar vår sinnesstämning på ett kraftfullt sätt och är lika viktigt för atmosfären hemma som exempelvis möbler eller konst. För att göra bra ljud tillgängligt för alla presenterar IKEA och Sonos nu de första produkterna i SYMFONISK serie – bland annat vår mest högljudda bordslampa någonsin.

Ljud och ljus är två viktiga faktorer när man vill skapa stämning i sitt hem. Tänd en lampa och gör ett mörkt och dystert rum till en plats där man vill dröja sig kvar – höj volymen och förvandla en grå måndag till en fantastisk dag. Så vad är väl en bättre start på samarbetet än att kombinera dessa två? Med SYMFONISK bordslampa med WiFi-högtalare har IKEA och Sonos skapat en produkt med rikt ljud och innovativ design som smälter in i hemmet på ett nytt sätt och som gör det enklare att möblera med ljud.

– Vi visste från början att vi ville utmana den traditionella hightech-estetiken. Lamphögtalaren är delvis inspirerad av eldstaden som företeelse – en enskild komponent som sprider ett varmt ljus och även ljud”, säger Iina Vuorivirta på IKEA of Sweden, en av formgivarna bakom SYMFONISK bordslampa med WiFi-högtalare.

Medan IKEA står för heminredningskunnandet och formgivningen har Sonos bidragit med sin gedigna expertis inom ljudområdet.

– Vår design var tvungen att fullt ut och utan några kompromisser matcha den kvalitet som Sonos står för. Samtidigt ville vi skapa något helt nytt”, säger Iina Vuorivirta.

– Ljud utgör en stor del av vår identitet – det kan vara allt från att höra dina barn skratta eller lyssna på den där 80-talshiten som din mamma gillade. Så ljud har helt klart en djupt känslomässig betydelse i våra liv, säger Tad Toulis, vice VD för design på Sonos.

– Det här samarbetet har hela tiden handlat om två företags gemensamma passion, värderingar och kunskaper. IKEA och Sonos inser betydelsen av bra ljud och dess potential att på ett positivt sätt påverka livet hemma för de många människorna. Vår avsikt var att skapa produkter som ingen av oss skulle kunna utveckla på egen hand. Och eftersom både musik och ljus är viktiga för atmosfären i ett rum, har vi utvecklat en produkt som kan leverera båda delar – nämligen SYMFONISK bordslampa med WiFi-högtalare, säger Tad Toulis.

Säljstart: augusti 2019.
källa/ foto: ikea/sonos