IKEA: ”Nyheter som hyllar skönheten i naturliga material och fiber”

IKEA: ”Möt nyheter som hyllar skönheten i naturliga material och fiber. Här finns nätta möbler av hållbar rotting och mjuka textilier du vill ha närmast huden. TÄNKVÄRD är taktil, sinnlig och sommarblå – var snäll mot dig själv och koppla ner och koppla av. På tillfälligt besök från 1 april”, skriver företaget.

TÄNKVÄRD har ett rogivande formspråk som tar in naturen i ditt sovrum och badrum. Produkterna har skapats av IKEA designer Akanksha Deo, Nike Karlsson och Iina Vuorivirta – alla med sin unika känsla för material, form och hantverk.

– TÄNKVÄRD handlar om att vara snäll mot sig själv: att bejaka lugnet, glädjen och det som är avkopplande. Det handlar om att hitta tillbaka till grundläggande mänskliga behov, säger Akanksha Deo, IKEA designer baserad i Delhi, Indien.

Textilierna lånar sin färgskala från himmel och hav. Naturmaterialen lin, jute, sjögräs och bomull från mer hållbara källor används i påslakanset, kuddfodral, plädar, en lampa, en matta och väskor. Akanksha Deo har ett förflutet som modedesigner och hennes favorit är jacquardvävda TÄNKVÄRD kimono med vackert växtmönster.

– Jag tycker att textilierna viskar ”kom och rör vid mig”. Jag ville ta fram produkter som människor kan skapa ett känslomässigt band till. Något som får dem att känna trivsel och värme, nu och i många år framöver. Resultatet är perfekt defekt; lite skrynkligt med hantverkskänsla som gör varje textil unik, säger hon.