Hästens i samarbete med den brittiska formgivaren Ilse Crawford

Hästens nyhet Being Collection är ett exklusivt samarbete med den hyllade brittiska formgivaren Ilse Crawford. Being är en kollektion som kompletterar Hästens kvalitativa handgjorda madrasser med en sänggavel, en sängkappa, en längdryggskudde samt sängkläder. Samtliga delar är utformade för att förstärka och förbättra upplevelsen av att vara i sängen.

”Ilse har en unik känsla, förståelse och uppskattning för våra hantverkstraditioner, vilket är hjärtat hos Hästens. Hon har med Being Collection skapat en vacker kollektion, där kvalitet och upplevelse har stått i fokus, samtidigt som Ilses unika och karaktäristiska formspråk får ta en framträdande plats”, säger Jan Ryde, femte generationens ägare och vd för Hästens.

”Alla inser allt mer att sömnkvalitet är en integrerad faktor i vårt övergripande välbefinnande. Därför såg vi samarbetet som ett tillfälle att sammanföra Hästens hantverk och vetenskapliga kunskap om sömn och madrasser med vår erfarenhet av inredning och mänskligt beteende. Vår design kommer att förbättra hela upplevelsen av att vara i sängen – inte bara när vi sover utan även sett till välbefinnande och ur ett funktionellt och hållbart perspektiv”, säger Ilse Crawford, formgivare av Being.

Kollektionens stjärna är en mjuk sänggavel klädd i tyg av hampa med diskreta detaljer. Sänggaveln har en mild lutning som gör den bekväm att luta sig mot när du sitter upp i sängen. I kollektionen ingår också en sängkappa av hampa som faller vackert över madrassbasen. Sängkappan har formgivits med smala hörn och pipade sömmar för ett elegant uttryck. Kollektionen Being består även av en fylld längdryggskudde samt ett krispigt vitt sänglinne som känns mjukt och viktlöst mot huden.

Being-kollektionen är tillverkad av hälsobringande tyger som hampa och linne, som båda är taktila material som talar till våra sinnen – de både känns bra och är vackra att se på. Förutom att vara hållbara, särskilt hampa som är en av våra mest miljövänliga textilier, är dessa material också naturligt hypoallergena och fuktavledande – egenskaper som gör dem till ett perfekt val för sängen och för en hälsosam sömn.

Sänggaveln, sängkappan och längdryggskudde kan användas separata eller ihop och finns tillgängliga i tre subtila färger, natural, dark grey och taupe, som alla medför ett lugn i sovrummet.

källa/ foto: Hästens