Hasselfors Garden: ”Växterna ger glädje”

Växterna ger glädje och de har en lugnande inverkan. Växternas fräscha gröna färger kompletterar färgskalan i inredningen, oberoende av vilka färger du valt. Rumsväxter passar bra på alla platser där vi vill umgås och trivas.

Luftrenare
Växter renar luften, samlar upp småpartiklar och ökar syrehalten och är därför ett naturligt sätt att förbättra luftkvaliteten inomhus. Rumsväxter avlägsnar effektivt mikrober och kemiska föreningar från luften som avges ifrån i byggnadsmaterial och inredning. Rumsväxter med stora bladytor och som är i tillväxt fungerar bäst som luftrenare.

Det är viktigt att placera i rum där vi ska vila och vistas mycket så som sovrum, kök och vardagsrum. Gröna växter har också en viktig roll i arbetsutrymmen.

Bra luftrenare:
Guldpalm (Chrysalidocarpus)
Buskpalm (Rhapis)
Fönsterfikus (Ficus elastica)
Drakträd (Dracaena)
Findadelpalm (Phoenix roebelenii)
Spjutbräken (Nephrolepis)
Fredskalla (Spathiphyllum)
Klätterkalla (Philodendron)
Gullranka (Epipremnum pinnatum ’Aureum’)
Paraplyaralia (Schefflera)
Ampellilja (Chloropythum) har ett klassiskt rykte!

Ljuset är viktigt
Alla gröna växter behöver ljus för att växa och må bra. Med tilläggsbelysning kan rumsväxterna även placeras längre från fönstren. Belysning gör att växternas färgnyanser och former, deras natur och karakteristiska skönhet, framträder ännu bättre. Tilläggsbelysning gynnar även gröna växter som står i ett ljust fönster eftersom det naturliga ljuset inte räcker till under vinterperioden.

källa/ foto: Hasselfors Garden