Harper från Kasthall är diskret och nedtonad – signalerar ”less is more”.

Mattan Harper, designad av Ellinor Eliasson, ingår i Kasthalls nya kollektion Colors In Between som lanseras under Stockholm Furniture & Light Fair 2020. Kasthall Design Studios kollektion är en hyllning till företagets mönster- och materialrikedom som finns bevarad i den anrika fabriken i Kinna.

Harper är en diskret och nedtonad vävd ullmatta som signalerar ”less is more”. Mattans subtila långrandiga mönsterbild och det fina melerade ullgarnet för tankarna till en skräddarsydd kostym. Den tvåtrådiga väven gör mattan lätt och får den att passa både i medvetna hem och sofistikerade offentliga miljöer. Den kan även med fördel läggas i små utrymmen som en hall och i en trappa.

– Ett tidlöst tweedtyg, en skräddarsydd kritstrecksrandig kostym i en androgyn look som är maskulin och feminin på samma gång, med en kosmopolitisk elegans blev min inspiration till Harper, berättar Ellinor Eliasson, designer.

Harper finns i hela åtta färgskalor: Dark Lavender, Ocean Mist, Golden Ash, Charcoal, Silver Willow, Pine Tree, Redwood och Sand Dune. 

källa/ foto: Kasthall