Här spelas Sommar med Ernst in i år

En bortglömd men stilig gammal bondgård i Skånes sydöstra hörn, på Österlen, ska rustas upp. Innovation och tradition är säsongens ledord och med hänsynsfulla penseldrag, detaljer och återbruk kommer Ernst att förvandla gården.

Årets säsong bäddar för nya tankar och idéer kring hur man kan värna om natur och miljö. Ernst ger fokus åt detaljer och jobbar med återbruk av material och möbler. Den vackra naturen på Österlen; åkrarna, skogarna och havet omfamnar Ernst med inspiration.

– Huset berättar en tydlig historia så det viktigaste för mig blir att lyssna. Detaljerna berättar mycket om hur huset är byggt, och tillsammans kommer huset och jag hjälpas åt att återskapa dess forna stolthet och känsla, säger Ernst Kirchsteiger.

Gården ägs av ett par som länge grubblat över hur gården ska kännas. Här vill Ernst skapa en lugn plats för människor att vara på. Ernst hjälper dem på traven med hur de ska tillvarata gårdens ursprung och samtidigt skapa ett härligt sommarboende med plats för familj och vänner. 

– Österlen är en otroligt vacker plats. Det känns som att både platsen och den gamla fina skånegården inspirerar Ernst att ännu en sommar överträffa sig själv i smarta och vackra inredningslösningar, smarriga recept och andra lifehacks. Det är helt enkelt en extraordinärt härlig och inspirerande säsong som tittarna kan se framemot, säger Clara Tengbom, exekutiv producent.

Sommar med Ernst har premiär torsdag 27 juni kl 20.00 på TV4.

källa/ foto: TV4