Här är ny keramik från Höganäs – formgiven av Alexandra Nilasdotter

Höganäs Keramik har under alla år samarbetat med framstående formgivare för att förvalta och förnya det högkvalitativa och stilfulla hantverk som utmärkt sig i svenska hem sedan 1909. Med stor stolthet presenterar nu Rörstrand stengodsservisen Höganäs Keramik Daga, som formgivits av den lovande och hyllade keramikern Alexandra Nilasdotter. 

Höganäs Keramik grundades 1909 på Kullabygden i sydvästra Sverige. Områdets smidiga lera inspirerade lokala hantverkare att tillverka värmetålig och värmebevarande hushållskeramik. Sedan dess har Höganäs Keramiks högkvalitativa och stilfulla hantverk prytt många svenska hem och alltid varit ett självklart val. Sedan 2014 är Höganäs Keramik en serie inom varumärket Rörstrand. 

Rörstrand presenterar nu Höganäs Keramik Daga i design av Alexandra Nilasdotter. Daga är en enkel, elegant och lekfull servis av hög kvalitet, anpassad för vardagens olika måltider, från familjefrukostar och fikapauser till en festligare middagsdukning. Färgerna är inspirerade av Kullabygdens lera, disiga himlar och senapsgula rapsfält.  

Servisen är tillverkad i stengods och har fått behålla stengodsets tjockare karaktär, men med en tunnare känsla. Stengods är ett material som har en handgjord och jordnära känsla och både Rörstrand och Höganäs Keramik har ett långt och rikt arv inom tillverkning av lera och hantverk. Rörstrand ville hedra och förvalta det arvet genom att hitta en designer som jobbar hantverksmässigt med keramik. 

källa/ foto: Höganäs