Här är nästa års kulör från Nordsjö – ”Brave Ground varm och naturligt neutral”

I år har Nordsjö valt Brave Ground, en varm och naturligt neutral kulör, till årets kulör. Det är en mångsidig kulör som varierar i uttryck beroende av tid på dygnet och var den används och som låter andra kulörer ta plats och skina.

”Brave Ground tar oss under dessa lite osäkra tider tillbaka till det naturliga och det grundläggande. Den står på egna ben som en stabil, vacker och kraftfull kulör, men kan användas på ett sätt som gör att andra kulörer får ta plats och skina. En jordnära och möjliggörande kulör, som väcker känslan av balans, stabilitet och potential, och som hjälper oss att hitta modet att blicka framåt”.

För 18:e året i rad inbjöds ledande designproffs från hela världen för att utforska global design och livsstilstrender och fånga stämningen för tillfället i årets kulör och de fyra inspirerande ColourFutures 2021-paletterna.

”Årets kulör och kulörtrenderna för 2021 speglar både den stora förändring vi sett globalt detta år och den osäkerhet vi upplever runt omkring oss. Samtidigt ser vi att det ur denna osäkerhet föds positiva saker som solidaritet, generositet och en ny gemenskap. Detta återspeglas i både årets kulör och de fyra paletterna som på olika viss ingjuter mod och hopp om framtiden”, säger Ann-Charlotte Linde, kulörchef på Nordsjö.

källa/ foto: Nordsjö colour futures 2021