Här är den dyraste gatan i Örebro

Ny statistik som Fastighetsbyrån sammanställt med hjälp av siffror från Svensk Mäklarstatistik visar vilka adresser som är de dyraste i Sverige. Villavägen i Danderyd utanför Stockholm har seglat upp till förstaplatsen med ett snittpris på hela 18 830 000 kr. Landets dyraste kvadratmeterpris finns på Strandvägen i Stockholm, 171 932 kr/kvm. Djäknegatan i Örebro är den dyraste adressen i Örebro län med sina nära sex miljoner kronor i snittpris vid försäljning.

Med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik har Fastighetsbyrån analyserat vilka adresser som är de dyraste i Sverige på riksnivå och i varje län. Siffrorna baseras på försäljningar av bostadsrätter och villor de senaste två åren, april 2020 till mars 2022. Gator med färre än fem försäljningar redovisas inte.

– Det är slående att se de höga snittpriserna på topplistan, men även att det är så stor skillnad mellan de dyraste adresserna i olika län. I år utmanar Norra Villavägen i Bjärred och två adresser i Göteborg Stockholm-gatorna som tidigare varit ensamma på topplistan. Det handlar överlag om prestigefulla adresser i attraktiva områden och exklusiva bostäder som sällan kommer ut på marknaden, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

(bilden är från Norra Villavägen i Skåne)

källa/ foto: Svensk Mäklarstatistik/ Fastighetsbyrån