Handmålade soffbord från Törner Design – ”inspiration från 20-talets Art Deco”

Törner Deco Table är en helt ny serie handmålade soffbord designade av konstnären Lisa Törner. Borden finns i två olika former och har vuxit fram med inspiration från 20-talets Art Deco.
Lisa har länge velat utöka sin design med stilegna möbler. Nu lanseras en helt unik serie individuella, dekorativa soffbord där hon kombinerar rika färger i djärva geometriska former.

Törner Deco Table finns i två former, kvadratiskt och rektangulärt. Formgivning och design har tydliga drag från Art Deco-eran, både vad det gäller former och material.

Borden är ett samarbete med den svenska finsnickaren Markus Karlsson, bosatt i Stockholms skärgård. Konstruktion och materialval har noga valts för att förmedla en gedigen och välarbetad känsla. Varje bord är handmålade av konstnären Lisa Törner och vilar på stora runda metallkulor.

– Många av mina designade möbler har sitt ursprung i mitt behov och sökande efter möbler med en känsla och design som tilltalar mig. Med Törner Deco Table ville jag skapa ett soffbord med karaktäristiska linjer i Art Deco stil, säger Lisa Törner.

källa/ foto: Törner Design