Grönt är skönt – vackert hantverk från Milla Keramik

Nu är det dags för en rejäl dos klorofyll. Direkt från Milla Keramik i Örebro kommer de här vackra faten och kopparna i en buteljgrön nyans.

”Vissa vill ha mindre koppar till kaffet medans andra föredrar stora muggar som gör plats för en generös dos med mjölk. Just den här koppen passar bäst till de förstnämnda. Nämligen de som vill ha den lilla kaffekoppen. Man dricker ur sitt varma kaffe lite snabbare och får förhoppningsvis en påtår med nytt värmande kaffe i sin kopp. Dessutom måste koppen ha ett handtag som är skönt att hålla i. Jag måttar noga när jag sätter på handtagen, inte för stort och inte för litet så att man bränner sig. Den här koppen håller man med ett stadigt grepp. Trots detta är koppen fortfarande tunn och nätt och lätt som är viktigt för en njutningsbar kaffestund. Just de här kopparna ses lite titt som tätt i TV4 när Ernst Kirchsteiger firar både sommar och jul”, skriver Camilla Pahlstad på Milla Keramik.

”Faten använd tillsammans med kopparna eller till att lägga tepåsen på. Eller fatet till de små söta godsakerna. Fat till blockljuset. Alltid bra med små söta fat”.

källa/ foto: Milla Keramik