”Green is the new black” – dansk bok om gröna proteiner

– Green is the new black. Det har vi sagt i två årtionden nu. Gröna Proteiner är ett försök att ändra synsättet från animalisk energi till en grönare agenda. Vi på Årstiderna lever efter den gröna agendan eftersom vi är övertygade om att det ger en bättre, godare, kreativare och otroligt mer Co2-reducerad framtid. Med Gröna Proteiner visar vi den gröna vägen, säger Søren Ejlersen, grönsakskung, matkassefantast och författare till Gröna Proteiner.

Boken visar upp det stora utbudet av protein som finns i växtriket genom 50 recept illustrerade med inspirerande foton. Recepten guidar dig genom vardagsrätter, sallader, mellanmål och sötsaker – både för köttälskaren som fått upp ögonen för grönsaker och för hardcore-veganen. Vad sägs till exempel om bönbröd, kikärtsbiffar eller bovetepannkakor? Det är bara tre exempel på den stora variationen som finns inom det gröna köket. Med kapitel som är uppdelade efter olika proteinkällor blir det enkelt att laga proteinrikt, varierat och grönt.