Granit med sin första egna möbelserie – butik på Drottninggatan

GRANIT lanserade nyligen sin första egendesignade möbelserie, en multifunktionell förvaringsserie som hyllar enkelhet och funktion. Inspirationen kommer från Bauhaus skola för konst, formgivning och arkitektur som 2019 firar 100 år; och är en hyllning till funktionalismen, vilket gör sig känt i kollektionens rena design och uttryck.

Granit har en butik på Drottninggatan i centrala Örebro.

Serien består av fyra produkter: en hyllstege, en bänk med förvaring på hjul, en boxmodul med trappsteg och en boxmodul med hyllplan, varav den senare är en uppdaterad variant av produkten ”Kub trä”, en populär produkt och en återkommande form i GRANITS sortiment. Produkterna fungerar som moduler, i ett flexibelt system, som kan utvecklas med tiden och efter livets skiftade behov. Modulerna kan byggas på eller skalas ner – vilket gör dem anpassningsbara för både små och stora boytor.

”Vår nya möbelserie Modulär är en hommage till enkelheten och funktionen – våra ledord på GRANIT. Serien är med sin enkla form något som passar i alla rum och alla stilar. Möblerna kan kombineras och byggas på efter ditt egna behov och är designade att passa med våra förvaringsboxar, korgar och sittdynor i textil”, säger Eva-Lena Degerhäll, konceptutvecklingschef på GRANIT.

Möbelserien Modulär är också framtagen för att byggas på istället för att bytas ut och kassera för ett mer hållbart hem. Systemet sätter användarens behov i fokus då en och samma möbel kan användas på flera olika sätt i hemmets samtliga rum, från förvaring och spastation i badrummet till att bli en sittplats med inbyggd förvaring i hallen. ”Vi vill också inspirera till ett mer långsiktigt tänk i hemmet, där man kan bygga på för att på så vis följa med från litet bohag till större istället för att byta ut och köpa nytt”, säger Eva-Lena Degerhäll. 

Samtliga produkter är producerade i Europa och tillverkade i björkplywood av högsta kvalitet, med en ytbehandling av vattenvax som gör dem fukttåliga och avtorkningsbara. Produkterna är staplingsbara* och måttanpassade efter delar av Granits textil- och förvaringssortiment vilket gör det enkelt att kombinera med boxar, sittdynor och kuddar.