Gör flytten till något kul – ny bok av Paulina Draganja

Förra året flyttade ca 1,5 miljoner svenskar till en ny bostad. För många innebär en flytt stress, kaos och borttappade saker. Att flytta är en komplicerad historia; å ena sidan lusten och pirret att få flytta till något nytt, å andra sidan den struliga vägen dit. I boken Flytta smart vill Paulina Draganja underlätta en process som egentligen inte behöver vara rörig alls.

-Jag har hunnit flytta en del i mitt liv sedan jag var liten. Mellan olika länder, städer och olika boenden i samma stad. Kanske var det där någonstans min passion för förvaring föddes. Det gällde liksom att ha koll på sina prylar, annars kan det ske oanade missöden, säger Paulina Draganja.  

I boken Flytta smart – Planera, rensa & organisera visar hon hur man, genom att arbeta metodiskt och med en genomtänkt tidsplan, kan ta sig igenom hela flyttprocessen helt utan inslag av kaos. Det ultimata beviset är när man kan hantera två helt oförenliga faser samtidigt, det vill säga flyttrensningen och stylingen inför visning.

Boken är kronologiskt uppbyggd i de olika stegen flyttrensa, planera, packa ner, flytta, packa upp och organisera. Med hjälp av checklistor minimeras också obehagliga överraskningar som att missa att ställa om el och försäkringar, eller betala överpris för flyttstädningen. 

källa/ foto: Roos & Tegner