Finja: Mura och putsa själv – skapa ditt drömhem

Genom att mura och putsa drömhuset skapas ett hem som kommer att hålla flera generationer med minimalt underhåll och bra inomhusklimat tack vara materialets fantastiska egenskaper. Finja Betong förenklar nu projektering och nybyggnation genom att presentera sin senaste gör det själv-beskrivning: Ett murat hus i två plan. DIY-beskrivningen är tänkt som en inspiration för den som önskar få en djupare kunskap i hur man murar och putsar sitt hus. Materiallistan ger en översiktlig bild av materialåtgången för projektet och går utmärkt att ta med till någon av Finja Betongs återförsäljare för offert.

Ett murat och putsat hus är hållbart och har många fördelar. Huset blir brandsäkert, okänsligt för fukt och en investering för framtiden och för kommande generationer.

Till den senaste DIY-beskrivningen finns även fyra rörliga arbetsanvisningar som steg för steg visar hur man går tillväga för att mura och putsa ett hus, från grund till murning och putsning av väggar.

På finja.se/bygga-hus finns användbara råd inför husbygget tillsammans med inspiration och digitala verktyg som underlättar planeringen av projektet. Bland annat har Finja Betong utvecklat en produktväljare och mängdberäknare för byggnader, som sektion för sektion beräknar materialåtgången, om man önskar räkna på den egna konstruktionen.

Med den nya DIY-beskrivningen kompletteras de tidigare verktygen och rörliga arbetsanvisningarna. Allt för att inspirera och underlätta för den som önskar skapa framtidens klimatsmarta och hållbara boende.

Finja Betong har sedan flera år satsat på stora och små projekt med arbetsanvisningar, materiallista och ritningar. På företagets hemsida finns över 50 DIY-projekt för nedladdning.

– Genom att både inspirera och underlätta för kunderna hoppas vi fler ser möjligheterna med att mura och putsa sitt drömhus. Att som materialproducent konkret visa potentialen i byggmaterialet har alltid varit en självklarhet för oss på Finja, säger Finja Betongs VD Bengt Widstrand.

källa/ foto: Finja