Farbror Grön föreläser på bomässan – ”sprider kunskap och inspiration om odlandet i stort och smått”

Johannes Wätterbäck eller Farbror Grön som han är mest känd som, ska föreläsa på höstens bomässa på Conventum. Tillsammans med Theres Lundén bloggar Johannes om det gröna livet. Han jobbar även som fotograf, skriver böcker, föreläser, odlar och arrangerar kurser .

”Jag kallar mig för odlingsinspiratör då jag sprider kunskap och inspiration om odlandet i stort och smått”, berättar Farbror Grön.

Under mässan föreläser han på ämnena:


Odla hela året var du än är
: Varför begränsa odlandet bara till vår och sommar, när året har två årstider till som kan ge mat? I föreläsningen Odla hela året berättar jag hur man kan tänja på gränserna och odla ätbart under så lång tid som möjligt, hur man kan utnyttja platser och våra olika årstider för att få fler skördar på liten yta, hur fönsterbrädan kan ge grönt då utomhusklimatet inte kan och hur jag planerar och sprider ut odlandet över tid.

Odla inomhus: I våra soliga österfönster har jag genom året kunnat skörda mängder med körsbärstomater och smågurkor. Malabarspenat, sallat, basilika och andra kryddväxter och bladgrönsaker har också vuxit fint i våra fönster. Vi odlar inomhus under hela året och på olika sätt beroende på tillgång på sol.Inomhus förkultiverar vi även alla värmekrävande växter och de som har väldigt lång utvecklingstid börjar tidigt under våra växtlampor.Jag delar med mig av mina bästa tips på hur du hanterar skadedjur, vilken belysning, jord och gödsel man behöver och vilka växter och sorter som passar för inomhusodling.

källa/foto: Farbror Grön

Läs mer om Farbror Grön:

https://farbrorgron.se/

Läs mer om mässan:

http://bostadorebro.se/