Erika Åberg från ”Det sitter i väggarna” är Årets inredningsinspiratör

Byggnadsvårdaren och tv-profilen Erika Åberg har utsetts till Årets inredningsinspiratör av Hus & Hem. Priset delades ut nyligen i samband med evenemanget Stora Stylingkvällen på Bryggarsalen i Stockholm.

För andra året i rad har Hus & Hem ut delat ut den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets inredningsinspiratör”. Priset går till en person som spridit glädje, kunskap och inspiration för hemmet – det kan gälla inredning, trädgård, design eller arkitektur.

I tät konkurrens med övriga nominerade – inredningsprofilerna Johanna Hulander och Isabelle McAllister – röstades Erika Åberg fram som vinnare av över 1000 engagerade Hus & Hem-läsare.

Så här lyder motiveringen:

”Kärleken till gamla hus och äldre tiders hantverk genomsyrar allt Erika Åberg gör. Hon sprider sina kunskaper generöst och entusiastiskt och är en tongivande inspiratör bakom de senaste årens växande intresse för byggnadsvård. I tv-program, böcker och föreläsningar visar hon vad hållbarhet betyder i praktiken.”

Erika Åberg är byggnadsantikvarien, författaren och programledaren som inspirerar och sprider kunskap oavsett var hon verkar och syns – i bokform, genom tv-rutan eller sociala medier. Erika har hyllats inte minst för sina insatser i Svt-succén ”Det sitter i väggarna”. I programmet hjälper hon ägare av gamla hus att restaurera på ett varsamt och hållbart sätt, och reder samtidigt ut husets byggnadshistoria.

– Det är jättekul och det känns fantastiskt fint att läsarna har varit engagerade. Att de röstade fram mig bland de andra fantastiska finalisterna måste väl betyda att de känner för min inredningsfilosofi. Jag har propagerat för hållbarhet ända sedan jag blev yrkesverksam, säger en glad och stolt Erika Åberg.