En dialogugn anpassar tillagningen efter varje råvara

Med Mieles dialogugn anpassas tillagningen efter varje råvara. Med andra ord kan du lägga allt på samma plåt och det blir klart exakt samtidigt upp till 70 procent snabbare än med en vanlig ugn, enligt tillverkaren.

– Överraska gästerna och lägg rå fisk i ett isblock och voilà, några minuter senare är fisken tillagad men isen förblir fryst. Eller ta den populära plåtmaten till helt nya nivåer. En viltstek på en bädd av grönsaker och omgiven av potatis är 45 minuter senare färdig; köttet rosa, grönsakerna lätt al dente och potatisen perfekt mjuk – enkelt, snabbt och i en enda omgång, säger Henrik Israelsson, produktchef hos Miele. 

Du kan även lägga en bit fisk i ugnen och låta halva tillagas och andra halvan förbli rå, göra suffléer med perfekt fluff varje gång och baka bröd utan någon färgad/hård skorpa. Men vill du ha en skorpa är det inga problem, dialogugnen har både den nya teknologin och den vanliga ugnens teknik, så du kan välja exakt vilken färg du vill att skorpan ska få.

– Banbrytande teknologi att laga mat med, jag har själv inte ens snuddat vid den kapacitet som ugnen besitter. Trots min erfarenhet från det professionella köket så är jag imponerad av möjligheterna ugnens prestanda ger, säger Henrik Norström, flerfaldigt prisbelönad stjärnkock.