Elle hyllar de mest framstående inom svensk design

ELLE Decoration har nu sammanfattat det gångna designåret och hyllat de mest framstående inom svensk design. Nytt för årets gala är två nyinstiftade kategorier Årets inredare och Årets hederspris, som tillsammans med de andra pristagarna korades under ELLE Decoration Swedish Design Awards 2019.

ELLE Decoration Swedish Design Awards inleder traditionsenligt Stockholm Design Week och arrangeras årligen i syfte att hylla aktörer inom form och design.

– Vi på ELLE Decoration älskar inredning och design och vi är stolta att få lyfta fram både nya och etablerade svenska formgivare. Med ELLE Decoration Swedish Design Awards vill vi prisa och hylla dessa begåvade inspiratörer och kreatörer säger Cia Jansson, chefredaktör för ELLE Decoration.

Pristagarna har utsetts av en jury bestående av Cia Jansson (chefredaktör ELLE Decoration), Karin Ohlsson-Leijon (innehållschef ELLE Decoration), Nina Oja (creative director ELLE Decoration), Margot Barolo (formgivare och programansvarig för Form på Beckmans), Rahel Belatchew (arkitekt och grundare av Belatchew Arkitekter).

ÅRETS DESIGNER

Färg & Blanche, Fredrik Färg & Emma Marga Blanche

Innovatörer, inspiratörer, kreatörer – denna duo utmanar designvärlden och förflyttar ständigt gränserna för hur möbler kan tillverkas och se ut.

ÅRETS STJÄRNSKOTT

Jonatan Nilsson

Gränslös fantasi kombinerad med nytänkande och humor i allt från möbler till förpackningsdesign – årets stjärnskott är en orädd formskapare.

ÅRETS HEDERSPRIS

Nationalmuseum

En nationalskatt som lyckas förena historia med nutid i alla delar – från byggnadens strukturer och teknik till rummens färgsättning och servisen i restaurangen.

ÅRETS INREDARE

Halleroed, Ruxandra och Christian Halleröd

Med en lika stark känsla för material som för rumslighet skapar denna duo miljöer vi gärna besöker – från uppmärksammade butiksinredningar till ett publikt vardagsrum

foto: Elle/ Bindefeld