DUX Lunaria – asymmetriska träbord i design av Claesson Koivisto Rune

DUX följer upp det uppmärksammade designsamarbetet med den svenska designtrion Claesson Koivisto Rune. Nu presenteras Lunaria, ett bord i massiv ask med runda bordsskivor i oregelbundna former. Bordet kommer i tre storlekar, formgivna för att fungera tillsammans och i flera olika miljöer.

I sitt designsamarbete med Claesson Koivisto Rune introducerar nu DUX bordet Lunaria, ett funktionellt och stilfullt bord i massiv ask behandlad med vaxolja. Bordets oregelbundna form ger ett mjukt och vänligt intryck. Det ljusa träslaget och bordets eleganta design gör att det passar utmärkt tillsammans med DUX fåtölj Anita, som formgavs av designtrion år 2017. Fåtöljen Anita och dess designspråk utgjorde den huvudsakliga inspirationen under designprocessen och framtagningen av Lunaria.

– Ta en klassisk skandinavisk Windsorstol och gift den med en italiensk stoppad fåtölj och du har Anita. Fåtöljen är öppen – lätt och tung – samtidigt. Så är även bordet Lunaria. Dess runda asymmetri gör bordet möblerbart i alla rum och med alla tillhörande möbler, säger Henrik Ljung, VD DUX.

Bordet finns i tre storlekar och kan med fördel kombineras med varandra för att anpassas till olika miljöer. Resultatet blir många kombinationer mellan olika storlekar, höjder och ytor. Alla tre bord kan tillsammans skapa ett större bord som passar större utrymmen, så som offentliga miljöer. Sidoborden används med fördel som ett elegant sidobord vid sängen där det höga passar en kontinentalsäng och det lägre till en ramsäng.

källa/ foto: Dux