DUX-ikoner – nu i linne

DUX-ikonerna Jetson och Spider Chair visas i utföranden där textila naturmaterial och jordnära toner står i fokus. DUX ikoniska fåtöljer har oftast setts klädda i läder, men i år presenteras möbelklassikerna med klädslar i linne. 

DUX presenterar fåtöljerna Jetson och Spider Chair med klädslar i textila naturmaterial i jordnära beigea toner. Fåtöljer i ljusa, textila utföranden visades under Stockholm Design Week i en utställning kurerad av inredaren Lotta Agaton för två år sedan. Lotta Agatons presentation av DUX designklassiker ledde till en stor efterfrågan på möbelklassikerna i ljusa, textila utföranden. Förra årets succé med DUX jubileumskollektion visade också prov på att designikonerna trivs med klädsel i textil. 50-årsjubilerande fåtöljerna Jetson, Karin och Pernilla i design av Bruno Mathsson presenterades då bland annat i mönstrade textilier. 

”Möbelikonerna blev i designprocesserna på 60-, 70- och 80-talet ofta tilldelade klädslar i läder, främst för att materialet är så slitstakt och tåligt. I och med den stora utvecklingen av material finns nu textilier som även de är slitstarka och tåliga. Möbelklassikerna får ett helt nytt uttryck, men behåller samma hantverk, välarbetade detaljer och höga kvalitet.”, säger Henrik Ljung, VD.

källa/ foto: DUX