Duro: Vårens tapeter – fyra stilar

Duro: ”Från pigga värmande guldgula toner och lugna blåtonade tillbakablickar till sköna gröna blad och rosa skimrande romantik. För 2019 tycker vi oss se fyra starka stilar”.

GUL RETRO

Den gula trenden kommer stort 2019, gärna med retro-influenser från hela 1900-talet. Både varmt och uppiggande, från 70-tals-gult till guldockra och beigt. Kombinera gärna den varma färgskalan med material i guld, mässing, stål och glas. Eller fynda på vintage, antikaffär och loppis.

GRÖN NATUR

Vi tröttnar visst aldrig på grönt! Den gröna trenden fortsätter med både kalla och varma gröna nyanser. Mjuka former i inredningen i kombination med naturmaterial så som trä, lin och ull. Gärna runda bord i ek eller ask. En stil där vi värnar om hållbarhet och tidlöshet. Här får de gröna växterna ta stor plats. Varför inte byta sticklingar med nära och kära och kombinera hållbarhet med gröna växter.

BLÅ TILLBAKABLICK

Vi tänker mer hållbart! När världen runtomkring är orolig längtar vi tillbaka till det trygga. Vår historia i kombination med viljan att återvinna och ta till vara har gjort att intresset för renovering och byggnadsvård är stort. Det klassiska och det traditionella. Att återskapa känslan av att sitta i mormors kök och dricka kaffe, med tapeten från förr, ger lugn och trygghet. Materialen är näver, gjutjärn och trä.

ROSA ROMANTIK

En glamorös och romantisk touch där färgerna går ton i ton från rosa till rött. Där allt från terrakotta till naturliga nyanser av rosa och lavendel får plats. Mjuka material och runda former i inredningen. En ombonad stil, gärna med mjuka mattor och många levande ljus. Materialen är mässing, koppar och sammet.