Dukat till fest när Chilli fyller 20 – ”I dag erbjuder vi stilsäkra möbler”

I år är det 20 år sedan familjen Moell startade Chilli, då under namnen Moells Glas & Porslin AB. 2011 bytte Moells Glas & Porslin AB namn till Chilli och expansionen startade på riktigt. Chilli öppnade 3-4 nya butiker årligen och e-handeln drog igång, ett koncept som uppskattades av kunderna. 20 år senare drivs Chilli av sin e-handel tillsammans med nio butiker runtom om i landet där det under de två kommande veckorna kommer att bjudas på storslaget kalas när Chilli nu firar 20 år.

Historien om Chilli går tillbaka till 2002. Året då Jack Moell, tillsammans med sina två söner Thomas och Mattias, grundade bolaget Moells Glas & Porslin AB. Med fokus på möbler och inredning från världens alla hörn ville familjen Moell inspirera Sverige att sätta färg på sina hem.

Idag ägs Chilli av e-handelsjätten Home Furnishing Nordic AB som satte Chilli på e-handelskartan på allvar. Deras ambition var att låta e-handeln vara grundpelare för det nya konceptet, något som står fast än idag. Den nya affärsmodellen har gjort Chilli till en av Sveriges främsta aktörer inom möbler och heminredning.

– Att få vara med när Chilli firar sitt 20-årsjubileum känns stort! Chilli är ett av våra största varumärken och jag ser fram emot att se det fortsätta växa. Under jubileet firar vi inte bara vårt varumärke och våra produkter utan även alla våra medarbetare som varje dag arbetar för att göra Chilli ännu bättre och såklart våra kunder – nya som gamla, säger Peter Schou Jörgensen, CEO Home Furnishing Nordic AB.

– Idag erbjuder vi stilsäkra möbler till förmånliga priser online och i butik, paketerat i ett sobert, smakfullt och personligt manér. De senaste åren har vi återigen satsat på att bygga upp de fysiska butikerna med ett nytt koncept och är idag uppe i nio stycken runt om i landet, vilket vi är mycket glada för, fortsätter Agnes Dättermark, Retail Manager Chilli.

källa/ foto: Chilli