Diplomat: Välkomnande entré i nya färger

Diplomats designsamarbete med Minimarket, som formgav en mörkgrön ytterdörr med mässingsdetaljer, blev en succé. Nu presenterar dörrföretaget den specialdesignade dörren i färgerna rött, svart och vitt.

Diplomats samarbete med designtrion är ett unikt möte mellan svensk design och funktion, hantverk och formgivning samt mellan trä och metall. Minimarkets ytterdörr för Diplomat är en inredningsdetalj med karaktär där mässingsfärgade lister lyfter dörrens grafiska mönster. Dörren är tillverkad i flera lager med frästa spår som håller listen på plats. Mönstret går även att få invändigt för den som vill.

”Vi är väldigt glada över den positiva respons som Minimarkets gröna dörr har mottagit. Som en uppföljning i lanseringen presenterar vi nu ytterligare färger. Ytterdörren är ett av de första intrycken när man ser ett hus och är ofta en bortglömd inredningsdetalj, vi är väldigt glada över Minimarkets formgivning av dörren som förenar industri- och modedesign”, säger Maria Hallebo, produktchef på Diplomat.

Diplomat erbjuder dörrar, såväl standard som specialtillverkade, som sticker ut och passar in, anpassade efter önskemål. Dörrarna tillverkas i småländska Bankeryd. Med samarbetet ges design- och modemedvetna en unik chans att få en dörr utöver det vanliga, där den matta färgen står i kontrast mot blanka metallinslag.

Minimarket, som består av systrarna Sofie, Pernilla och Jennifer Elvestedt, har känsla för kvalitet och stilsäker formgivning inom print-, mode- och industridesign. Trion har tidigare gjort designsamarbeten för bland annat Rörstrand och Alcro och de rör sig världsvant på såväl inrednings- som modescenen.

”En dörr är symbolisk, den skapar förväntningar och väcker frågor. Det har varit kul att utgå från mer ”poetiska” frågor och kombinera dem med produktionstekniska aspekter gällande klassiskt hantverk. Hur mycket kan man påverka gränserna inom hantverket av dörrar? Ytterdörren går man igenom många gånger i sitt liv, det är kul att göra det till en bra upplevelse”, säger Jennifer Elvestedt.

I Diplomats fabrik i Småland, har Diplomat och Minimarket arbetat fram en dörr som håller i kvalitet utan att ge vika på design. Samarbetet framhäver det allra skickligaste hantverket hos Diplomat, samtidigt som dörren speglar Minimarkets karaktäristiska, lekfulla och eleganta formgivning.

Dörrarna finns tillgängliga i begränsad upplaga hos utvalda återförsäljare från våren 2019 fram till 1 april 2020.

källa/ foto: Diplomat