Designpriset Formex Nova visas på Island

Det nordiska designpriset Formex Nova presenteras på den internationella designfestivalen DesignMarch som hålls i Reykjavik 28-31 mars. Detta genom en utställning på Nordens hus mitt i stan där alla 2019 års nominerade presenteras, och även förra årets vinnare Ragna Ragnarsdóttir från just Island.

Den isländska designfestivalen DesignMarch, som i år arrangeras för elfte gången, växer för varje år och blir allt mer internationellt uppmärksammad. Hit kommer kända designer från hela världen för att föreläsa och ställa ut. Festivalens behändiga storlek, där det är lätt att knyta kontakter, och det faktum att den äger rum i trendiga Reykjavik har bidragit till att detta blivit en designarena att räkna med.

Därför känns det som en självklarhet att det nordiska designpriset Formex Nova är representerat, och detta med en utställning på Nordens hus, som förvaltas av Nordiska ministerrådet. Byggnaden, som är ett av den finska formgivar-legendaren Alvar Aaltos sista verk, invigdes 1968 och har som syfte att stärka den nordiska samhörigheten.
Formex Nova har fått ett eget rum där årets fem nominerade presenteras med sina designprodukter. Även förra årets vinnare av Formex Nova, isländska Ragna Ragnarsdóttirmed verkar i utställningen som cureras i samarbete med Design Nation.

– Det är prestigefullt att bli inbjuden till DesignMarch, och vi har fått den bästa placering man kan tänka sig, säger Lotta Ahlvar, projektledare för Formex och som kommer att finnas på plats i Reykjavik.

Formex Nova har tidigare även ställt ut på Milano Design Week 2018 och London Design Festival 2017.