Då är det premiär för Det sitter i väggarna – ”guidar oss genom levnadsöden och historier”

Den 22 augusti är Det sitter i väggarna tillbaka med en ny händelserik säsong full av spännande historier och fascinerande hus. I sex avsnitt får vi återigen följa programledarna Erika Åberg och Rickard Thunér när de hjälper nyfikna ägare att bättre lära känna sitt hus och dess förflutna.

-Varje säsong är unik på sitt sätt men i år är det mer känslor än tidigare och sex otroligt fina hus som representerar olika delar av landet. Ett måste att se helt enkelt, säger programledare och antikexperten Rickard Thunér. 

Rickard Thunér guidar oss genom levnadsöden och historier som utspelat sig i huset medan byggnadsvårdsantikvarien Erika Åberg reder ut husets byggnadshistoria. Erika hjälper även ägarna att restaurera något i bostaden på ett byggnadsvårdsmässigt och hållbart sätt. Det här blir en säsong full av fascinerande människoöden, gripande möten, vackra platser och fantastiska hus.  

– Det är fantastiskt kul att så många är intresserade av byggnadsvård och historia. I årets säsong hjälper jag husägarna med projekt både inomhus och utomhus, som jag hoppas ska inspirera tittarna. Till exempel att installera en kamin, färgsätta en hall och bygga en grind, säger Erika Åberg. 

I den åttonde säsongen av Det sitter i väggarna tar Rickard och Erika med oss till: Gården Gärde i Brunflo, Markims Bergby i Vallentuna, Missionshuset Faringe i Almunge, Wallnerska villan i Kristinehamn, Vreta gård i Tumba och Börsgården i Rättvik. 

källa/ foto: SVT/ Maria Rosenlöf