Cay Bond bakom sju nya färger i Hästens premiumkollektion Satin Pure

Hästens fortsätter utöka färgskalan i premiumkollektionen Satin Pure, denna gång i sju nya nyanser: Avocado GreenBlack, Blue Vintage, Charleston Pink, Parisian Orange, Shady Blue och Soft Nougat. Totalt finns nu Satin Pure-serien i 16 smakfulla färger som är lika njutbara att somna som att vakna i.

Kollektionen Satin Pure har funnits hos Hästens sedan år 2011 och är en del av företagets premiumsortiment. De sju nya färgerna är framtagna av färg- och trendexperten Cay Bond och där inspirationen är funnen från Bloomsburygruppens sommarhus i Charleston, ett magnifikt hus för kreativa själar under 1920-talet. 


Charleston Pink är en gammeldags rosa som kompletterar övriga rosa färger i sortimentet och som inger ett lugn med sin naturnära färgton. Två nya blåa nyanser har också adderats till kollektionen – Shady Blue är en blå nyans som passar utmärkt att kombineras med vit och grå̊ och Vintage Blue är en grönare nyans som passar fint ihop med grått och blått. 

Avocado Green är influerad av naturen och dess grönska. Soft Nougat har en smakfullt mättad beige nyans som passar att kombinera med ljusare nyanser såsom sand och vit och Parisian Orange har en stark och poppande orange färg. För att sy ihop kollektionen finns även färgen Black, en intensiv och modig bäddning som ger sovrummet lika mycket karaktär som lugn.  


Sängkläderna i Satin Pure är vävda i Portugal med en extra lång bomullstråd för att skapa känslan av tyngdlöshet mot huden och därmed förbättra komforten och sovkvalitén. När bomullen merceriseras (behandlas med lut) får fibern i bomullen en mjukare yta. Behandlingen medför också ökad glans och styrka till tyget.

Merceriseringen optimerar även bomullstrådens färgupptagning för ett mer långsiktigt resultat, samt gör tyget mer motståndskraftigt mot mögel och krympning i tvätten. Den fina och täta vävtekniken skapar en glansig och slät slutfinish som kallas satin, och därav givit kollektionen sitt namn. 

källa/ foto: Hästens