Cajsa och Sofie driver keramikverkstad på Änggatan


Bakom företaget Lutum står Cajsa Wiremalm och Sofie Erikson. Tillsammans driver de en nystartad keramikverkstad och butik på Änggatan 62 i Örebro. På lokalens 25 kvadrat ryms just nu två drejskivor, en brännugn, ett stort arbetsbord samt förvaring från golv till tak.

En gång i månaden byter verkstaden skepnad och Lutum blir en butik för dig som vill komma och besöka oss. Kanske för att köpa keramik eller så är du bara nyfiken på hur det ser ut.


-Vi fokuserar på att experimentera och testa olika tekniker och material. Vi har erfarenhet sedan tidigare genom kurser, men det mesta är intresse och nyfikenhet. Vi är båda personer som behöver skapa för att må bra.
Vi vet att det finns många andra som också mår bra av att skapa. Så förutom möjligheten att besöka vår butik och köpa det vi har gjort kommer det även erbjudas prova-påtillfällen och kreativa kvällar.

-Vi kommer att börja med detta under våren 2021och då
skicka ut information genom våra digitala kanaler. Passa på att besöka Lutum innan jul, vi har öppet 14 november och efter det 5 december.
För att se vad vi sysslar med just nu besök vår hemsida lutum.se eller vår instagram under samma namn.

foto: Lutum