Bygg ett murat och putsat drömhus – tips och råd från Finja

Finja Betong fortsätter att utveckla informativt och lättillgängligt material som inspirerar till hur man kan bygga med möjligheternas material samt hur företagets produkter används. Nu presenteras ett nytt projekt; bygg ett murat och putsat drömhus. Fördelarna med att mura och putsa sitt boende är många. Ett stenhus står i generationer, kräver minimalt med underhåll och är både brandsäkert och fuktsäkert. Därtill också energisnålt och klimatsmart under dess långa livslängd.

På projektsidan på finja.se finns flera exempel på drömhus i olika stilar, tips och råd samt fördelar och argument. Det ges inspiration som tar husägare och entreprenör steg för steg igenom hela byggprocessen. Företaget har tagit fram ​rörliga arbetsanvisningar i 3D som visar hur man gjuter en grund, murar väggar, putsar fasaden och husets insida. Filmerna visar på ett inspirerande och tekniskt sätt precis hur man går till väga och hur de olika materialen används. Till huset finns också ritningar.

– Att mura och putsa sin bostad är ett hållbart och tryggt val. Tack vare materialets positiva egenskaper hoppas vi kunna väcka intresset och få fler att se fördelarna med en murad och putsad konstruktion. Argumenten för en murad och putsad byggnad är många och frågan är väl egentligen om vi har råd att inte mura våra hus? säger Bengt Widstrand, VD på Finja Betong.
källa/ foto: Finja Betong