Billigare bostadsrätter – villapriserna fortsätter uppåt

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Örebro län sjunkit med en procent, medan villapriserna stigit med åtta procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som analyserats av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Vi räknar med en het bostadsmarknad i sommar, när många återigen semestrar på hemmaplan och har möjlighet att fokusera på en eventuell flytt. Samtidigt brukar antalet bostäder till salu sjunka under juni och juli. Hög konkurrens om bostäderna som finns ute till försäljning kommer att hålla priserna på fortsatt höga nivåer i stora delar av landet, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Många av de som skjutit upp sin flytt under pandemin kommer vilja sälja sin bostad i höst. Som följd av det ökade utbudet är risken stor att priserna vänder nedåt i områden med kraftiga uppgångar det senaste året. Trots återinförandet av amorteringskravet förväntar vi oss en större efterfrågan på mindre bostäder i studentstäder, när högskolorna återgår till fysisk undervisning, säger Marcus Svanberg.

källa/ foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling