Bänkskivor inspirerade av naturen

Bricmates nya serie med keramiska bänkskivor i storformat har inspirerats av naturen och har en klassisk design som kan skräddarsys till alla utrymmen. De passar i hemmamiljö såväl som bardisk eller bistro.

Bänkskivorna har en naturtrogen och vacker yta som hämtat inspiration från Gotländsk kalksten, stenbrott vid medelhavet, samt nationalparken Lake District i England.

De underhållsfria och icke-absorberande ytorna kräver ingen efterbehandling. Skivorna är både rep- och värmetåliga och avger inga emissioner. De är dessutom miljövänliga, då de är producerade av naturliga råvaror utan kemikalier. Skivorna ersätter ytor där sten, marmor eller trä används idag och kan med fördel nyttjas till såväl köks- och serveringsbänkar som badrumskommoder och stänkskydd.

Materialet är detsamma som Bricmates plattor i granitkeramik från övriga golv- och väggserier. Tillverkningsprocessen gör materialet mycket hållbart, hygieniskt och slitstarkt. De goda tekniska materialegenskaperna gör att de passar utmärkt på ytor som utsätts för högt slitage.

Bänkskivorna är 12 mm tjocka och finns i sju olika varianter.

källa/ foto: Bricmate